Vanliga frågor

Vad är Estimy?


Estimy är en oberoende tjänst för att värdera konst, design och antikviteter. Via vår mobilapp kan du snabbt och enkelt få en expertvärdering av dina kvalitetsföremål inom en rad olika kategorier såsom tavlor, möbler, klockor, keramik, glas, lampor, smycken, mattor m.m.
Hur fungerar Estimy?


1. Ladda ned vår App från App Store eller Google Play 2. Ta bild, ange mått, konstnär samt övrig information 3. Oberoende experter värderar ditt föremål och du får får en notis om att den är klar
Hur värderar ni mitt föremål?


Våra experter har lång erfarenhet inom konstbranschen och en god kunskap om aktuella marknadsvärden. Värderingen baseras på vad likadana eller snarlika föremål har handlats för på olika marknadsplatser såsom auktionshus eller dylikt.
Hur fungerar en försäljning genom Estimy?


Efter en värdering kan du meddela oss om att du önskar sälja ditt objekt. Vi tar då kontakt med olika auktionshus och handlare för att återkomma till dig med ett eller flera alternativ. Om du väljer att gå vidare med en försäljning, så hjälper vi dig genom hela processen.
Hur skiljer sig Estimy mot t.ex. en värdering från ett auktionshus?


Med Estimy får du en oberoende värdering och ett uppskattat marknadsvärde. Med marknadsvärde menas vad andra är villiga att betala för ditt föremål. När du går till ett auktionshus så görs dessa "gratis" värderingar i syfte att få in föremål till försäljning. Du kan både få ett för högt och ett för lågt värde beroende på det bakomliggande syftet med svaret. Vanligtvis får du ett förslag på utropspris. Ibland får du reda på vad liknade föremål har sålts för på deras tidigare auktioner (s.k. "klubbat pris") exkl. köparprovisioner och avgifter. Det är svårt att få en helt opartisk uppskattning av föremålets verkliga marknadsvärde.

estimy_logo@4x.png
  • Black Facebook Ikon
  • Black Instagram Ikon
  • Black YouTube Ikon

© 2020 by Estimy International AB., Stockholm, Sweden