top of page
 • Vad är Estimy?
  Estimy är en oberoende tjänst för att värdera konst, design och antikviteter. Via vår mobilapp kan du snabbt och enkelt få en expertvärdering av dina kvalitetsföremål inom en rad olika kategorier såsom tavlor, möbler, klockor, keramik, glas, lampor m.m.
 • Hur fungerar Estimy?
  1. Ladda ned vår App från App Store eller Google Play 2. Ta bild, ange mått, konstnär samt övrig information 3. Oberoende experter värderar ditt föremål och du får får en notis om att den är klar
 • Hur mäter jag mitt föremål?
  Tavla: mät tavlan sedd framifrån exklusive ram. Ange höjd och bredd. Om tavlan har en passepartout (pappersram) exkludera det måttet och mät bara det synliga konstverket. Armbandsur: vänligen mät diametern på ditt armbandsur exklusive kronan (mekanismen som gör det möjligt att vrida upp och/eller ställa in tiden på en mekanisk klocka). Ta ett måttband och mät från kl 2 till kl 8 hela vägen ut till klockans yttersta del. Ange mått i mm. För övriga föremål så anger du de två största måtten.
 • Hur tar jag bra bilder?
  ENKELHET Försök ta bilderna mot en neutral bakgrund. DETALJER Leta efter viktiga detaljer, märken, skador och ta närbilder. TYDLIGHET Ta skarpa bilder och försök undvika reflektioner som kan riskera att dölja viktiga detaljer.
 • Hur värderar ni mitt föremål?
  Våra experter har lång erfarenhet inom konstbranschen och en god kunskap om aktuella marknadsvärden. Värderingen baseras på vad likadana eller snarlika föremål har handlats för på olika marknadsplatser såsom auktionshus eller dylikt.
 • Vad menas med estimerat värde?
  "Estimerat värde" är ett uppskattat aktuellt marknadsvärde på ditt föremål och baseras på vad köpare har betalat för liknande föremål på olika marknadsplatser (exempelvis auktionshus) och privata försäljningar.
 • Hur fungerar en försäljning genom Estimy?
  Efter en värdering kan du meddela oss om att du önskar sälja ditt objekt. Vi tar då kontakt med olika auktionshus och handlare för att återkomma till dig med ett eller flera alternativ. Om du väljer att gå vidare med en försäljning, så hjälper vi dig genom hela processen.
 • Hur skiljer sig Estimy mot en värdering från ett auktionshus?
  Med Estimy får du en oberoende värdering och ett uppskattat marknadsvärde. Med marknadsvärde menas vad andra är villiga att betala för ditt föremål. När du går till ett auktionshus så görs dessa "gratis" värderingar i syfte att få in föremål till försäljning. Du kan både få ett för högt och ett för lågt värde beroende på det bakomliggande syftet med svaret. Vanligtvis får du ett förslag på utropspris. Ibland får du reda på vad liknade föremål har sålts för på deras tidigare auktioner (s.k. "klubbat pris") exkl. köparprovisioner och avgifter. Hos ett auktionshus kan det vara svårt att få en helt opartisk uppskattning av föremålets verkliga marknadsvärde.
bottom of page